Tarjoushintaindeksi luo pohjan rakentamisen kustannusten arviointiin

Haahtelan 50 vuoden tutkimustyön pohjalta on kehitetty Suomen ainoa ja yleisesti alalla käytössä oleva indeksi, jonka avulla voidaan ennustaa ja arvioida tulevien rakennushankkeiden kustannuksia.

Haahtelan tarjoushintaindeksi toimii pohjana, kun arvioidaan rakennushankkeiden tulevia kustannuksia. Tarjoushintaindeksi kuvaa tarjoushintatason kehittymistä kuudella eri maantieteellisellä ja toisistaan kustannustason mukaisesti poikkeavalla indeksialueella. Julkaisemme vuoden alussa indeksin, ennusteen ja suhdannekuvan siitä, mikä indeksiin vaikuttaa. Päivitämme indeksiä tarvittaessa myös vuoden aikana. Haahtelan tarjoamissa tuotteissa sekä palveluissa tarjoushintaindeksi on jatkuvasti ajantasalla.

Tarjoushintaindeksi on muuttuvapainoinen ja -hintainen, ja se ottaa huomioon suhdannevaihtelut. Markkinoilla on olemassa mm. Tilastokeskuksen julkaisema rakennushintaindeksi, joka eroaa siten, että se on kiinteähintainen eikä ota huomioon mm. suhdannevaihteluja. Lukuisten yritysten ja organisaatioden lisäksi myös Tilastokeskus käyttää mallintamaamme dataa omissa analyyseissaan ja tuottamansa volyymihintaindeksin pohjana.

Tarjoushintaindeksi 01/2024: Kiinteistömarkkinoiden kupla puhjennut – Rakentamisen hintataso on vuodessa pudonnut 15 %

Julkaistu: 29.2.2024

Olemme julkaisseet uusimman suhdannekatsauksen sekä tarjoushintaindeksin, ja indeksiennuste on päivitetty 01/2025 saakka. Mitkä tekijät kuplan puhkeamisen taustalla vaikuttavat ja miksi hintataso on pudonnut? Lue koko katsauksemme ja tutustu indeksilukuihin kuudella eri indeksialueella.

Tarjoushintaindeksi ennuste 01/2025


Lue lisää

Tarjoushintaindeksi 01/23: Rakentaminen ja hinnat laskevat

1.5.2023

Lue lisää

Tarjoushintaindeksi 02/22: Rakennusala lukuisten haasteiden edessä

10.9.2022

Lue lisää

Tarjoushintaindeksi 01/22: Rakentamisen painopiste siirtynyt selvemmin asuinrakentamiseen

1.2.2022

Lue lisää

Alalle luodut standardit

Olemme luoneet tutkimus- ja kehitystyömme tuloksena useita standardeja ja menetelmiä, jotka ovat alalla käytössä. Tutkimustyömme on kansainvälisesti tunnustettua ja palkittua.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Haluat kuulla lisää palveluistamme tai miten muutoin voisimme sinua auttaa? Mikäli et löydä palveluistamme juuri sinulle sopivaa ratkaisua, olethan meihin yhteydessä.