EtusivuHaahtelaTutkimus

Uraauurtavaa tutkimusta ja pitkäjänteistä kehitystyötä

Haahtela on syntynyt pitkäjänteisen tutkimus- ja kehitystyön pohjalle. Tämä on mahdollistanut totuttuja toimintatapoja muuttavien palveluiden ja ohjelmistojen kehittämisen.

Kiinteistö- ja rakennusalalla ei perinteisesti olla innostuttu tutkimuksesta. Haahtela on alusta lähtien tehnyt tässä poikkeuksen: konsernin tutkimuspanosten osuus liikevaihdosta on n. 10-20 %. Olemme onnistuneet tavoitteessamme luoda tutkimuksen avulla merkittäviä palveluita ja ohjelmistoja asiakkaitamme varten. Menestyksekkäiden asiakassuhteiden ja poikkeuksellisten tuotteidemme ja palveluidemme lisäksi tutkimustyömme on niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin tunnustettua ja palkittua.

Haahtelan kehittämät rakentamisen standartit ovat yleisesti käytössä koko alalla Suomessa sekä alan opetuskäytössä. Haahtelan asiantuntijat ovat myös vuodesta 2002 lähtien luennoineet arvostetuissa yliopistoissa kuten Stanford, MIT ja UC Berkeley. Rakentamamme hankkeet ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja, esimerkiksi Arkkitehtuuri Finlandia -palkintoja.

Haahtelan kehittämä tarjoushintaindeksi ennustaa rakentamisen hintoja

Haahtelan uraauurtavan tutkimustyön pohjalta on kehitetty Suomen ainoa ja yleisesti alalla käytössä oleva tarjoushintaindeksi, jonka avulla voidaan ennustaa ja arvioida tulevien rakennushankkeiden kustannuksia. Tarjoushintaindeksi luo pohjan rakentamisen kustannusten arviointiin. Tarjoushintaindeksiin liittyvä markkinakatsaus sekä ennuste julkaistaan kerran vuodessa, indeksilukuja päivitetään tarvittaessa vuoden aikana.

Tuotamme datan Tilastokeskuksen volyymi-indeksille

Haahtelan Realaizer simulaatio-ohjelmiston mallintamaa dataa käyttää Tilastokeskus omissa analyyseissaan ja tilastoissaan volyymihintaindeksin pohjana. Realaizerin hyödyntämä teoria ja tietoaineisto perustuu Haahtelan 50 vuoden tutkimus- ja kehitystyöhön.

Lue lisää

Business Finland rahoittaa vastuullisen rakentamisen tutkimustamme

Tutkimusprojektimme tavoitteena on yksittäisen kiinteistön rakentamisen sekä koko elinkaaren päästöjen arvioinnin ja ohjaamisen mahdollistaminen jo ennen rakennuksen varsinaista suunnittelua.

Lue lisää

Haahtelan luomat valtakunnalliset standardit ja ohjelmistot

Alalla laajamittaisesti käytössä olevat Haahtelan kehittämät standardit:

 • HAAHTELA-nimikkeistöt™ (1998),
  otettu valtakunnalliseen käyttöön Talo 2000 -nimikkeistönä
 • Tavoitehintamenettely – normaalihintamenettely (1980)
 • Rakennusosa-arvio™ (1980)
 • Rakennuksen hinnan arviointi
  Vakuutusyhtiöiden keskusliiton julkaisu
 • Uudishinta, Nykyhinta ja Korjausvastuu (1996)
 • Pinta-alastandardi (RT-kortti)
 • Haahtela-malli™
 • Haahtela-sopimus (2000),
  käytössä Rakennuttamistieto-ohjelmistossa

Haahtelan kehittämät alan yleisessä käytössä oleva ohjelmistot:

Haahtelan tuottamaan tietoon perustuvat valtakunnalliset indeksit:

 • HAAHTELA-tarjoushintaindeksi™ (1983)
 • HAAHTELA-tuoteindeksi™ (1998)
 • HAAHTELA-volyymi-indeksi™ (1998),
  Tilastokeskus käyttää oman volyymi-indeksin pohjalla

Ota yhteyttä

Haluat kuulla lisää palveluistamme tai miten muutoin voisimme sinua auttaa? Mikäli et löydä palveluistamme juuri sinulle sopivaa ratkaisua, olethan meihin yhteydessä.