Etusivu Ajankohtaista

Kestävän kehityksen asiantuntija Maria Tepponen

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme kohti päästöttömämpää rakentamista. Siihen tarvitsemme vahvaa osaamista ja vastuullisen rakentamisen ymmärtämistä. Maria Tepponen on yksi asiantuntijoistamme.
Maria Tepponen, kestävän kehityksen asiantuntija

Maria toimii Haahtelassa pojektipäällikkönä, hankekehityksen tiimissä ja vastaa kestävän kehityksen sekä hankkeidemme vastuullisuudesta. Lisäksi hän pitää haahtelalaisia ajantasalla, mitä kestävän kehityksen saralla alalla tapahtuu.

Rakentamisen aiheuttamat päästöt, rakennus- ja purkujätteiden iso määrä sekä asiakkaidemme kasvava kiinnostus vastuullisuutta kohtaan siivittävät meitä kehittämään toimintaamme kohti päästöttömämpää rakentamista. Kehitämme jatkuvasti hallinnoimiemme työmaiden kiertotaloutta ja kierrätystä. Lisäksi suunnittelemme rakennukset, että ne palvelevat käyttäjiään mahdollisimman tehokkaasti ja kestävästi.

Maria Tepponen on yksi kestävän kehityksen asiantuntijoistamme. Projektipäällikkö, jonka kädet ovat mullassa erilaisten vastuullisuuteen ja hankekehitykseen liittyvissä asioissa.

”Olen ympäristövastuullisen rakennuttamisen asiantuntija Haahtelassa. Toimin hankekehitystiimissä osana projektinjohtopalveluita. Normaalin projekti- ja asiakastyön lisäksi vastuullani on kestävään kehitykseen liittyviä hankkeita. Työpäivistäni osa kuluu kustannuslaskennan ja -ohjauksen sekä budjetoinnin parissa. Tässä työssä käytän myös Haahtelan kehittämää simulaatioteknologiaa  Realaizeria. Muita vastuullisuuden kehityshankkeita ovat esimerkiksi vastuullisuuteen liittyvien prosessien kehittäminen ja vähähiilisyyden huomioiminen hankkeissamme

Nuorena Maria ei ajatellut päätyvänsä rakennusalalle, mutta teekkariksi hän halusi ehdottomasti. Maria suoritti ympäristötekniikan DI-tutkinnon, ja muutaman ympäristöalalla olleen työpaikan jälkeen päätyi sattumalta rakennuttamistoimistoon projektikoordinaattoriksi. Sen jälkeen rakennusala veikin mennessään. Maria on suorittanut myös RMK-tutkinnon ja hänellä on lopputyötä vaille valmis RI YAMK-tutkinto. Maria kokee olevansa onnekas, kun voi hyödyntää ympäristöalan koulutustaan rakennusalan muutoksessa kohti ilmastoviisasta rakentamista.

Haahtelaan Marian houkutteli kiinnostus Haahtelan toimintapaan. Haahtela-malli eli projektinjohtomalli on erilainen kuin muiden rakennuttajakonsulttitoimistojen palvelukonseptit. Maria pitää siitä, että Haahtelassa on omat työmaat, eli johdamme ja ohjaamme työmaan toiminnan. Näin myös hankekehityksessä pysyy koko ajan yllä yhteys tuotantovaiheen henkilöstöön.

”Nykyinen työni on todellinen rakentamisen näköalapaikka, jossa pääsee vaikuttamaan ja tekemään pääkaupunkiseudun isoimpia ja haastavimpia hankkeita. Ne kehittävät omaakin osaamista jatkuvasti eteenpäin. Haahtelassa on erityistä se, että täällä viihdytään usein pitkään. Monilla kollegoilla on vuosikymmenien kokemus alalta. Haahtelassa kaikki tukevat ja auttavat tarvittaessa, ja arvostankin kovasti kollegoiden kokemusta ja neuvoja”, kiteyttää Maria.

Lue lisää

Projektinjohtajan oikea käsi, projekti-insinööri Johanna Törmä

Monimuotoisuus on kasvanut viime vuosina rakennusalalla ja yhä useampi nainen löytää uran rakennusalalta. Johanna Törmä toimii projekti-insinöörinä Haahtelassa.

Lue lisää

Emil Fagerlundin päivät kuluvat työmaanjohtoon liittyvien tehtävien parissa

Haahtelan työmaainsinöörit toimivat hankkeissa projektinjohtajan oikeana kätenä ja päivät kuluvat moninaisten työmaan johtoon liittyen tehtävien parissa.

Lue lisää

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.

Lue lisää