Etusivu Ajankohtaista

Projektinjohtajan oikea käsi, projekti-insinööri Johanna Törmä

Monimuotoisuus on kasvanut viime vuosina rakennusalalla ja yhä useampi nainen löytää uran rakennusalalta. Johanna Törmä toimii projekti-insinöörinä Haahtelassa.
Johanna Törmä Haahtela

Uskomme ihmisten osaamiseen, ammattitaitoon ja hyvään tiimityöhön, jossa kunnioitamme toisiamme ja jokainen hyväksytään omana persoonana. Vuonna 2020 rakennusalan tutkinnon suorittaneista 11,5 % oli naisia. Haahtelassa työskentelee vajaat 170 henkeä, joista noin 22 % on naisia.

“Toimin Haahtelan Projektinjohtopalvelussa projektijohtajan ja -päällikön oikeana kätenä, eli projekti-insinöörinä Hyvinkään Onnisen logistiikkakeskuksen rakennushankkeessa. Tarjoamme asiakkaille hankekehitystä ja rakennushankkeen projektinjohtopalveluita. Työhöni kuuluu tehtäviä projektin ja suunnittelun ohjaukseen sekä hankintaan liittyen. Vedän esimerkiksi suunnitteluohjauksen viikkopalavereita LPS-menetelmää soveltaen”, kertoo Hyvinkään Onnisen logistiikkakeskuksen rakennushankkeessa projekti-insinöörinä toimiva Johanna Törmä.

Johanna kertoo aina olleensa kiinnostunut tekniikasta ja sen tuomista mahdollisuuksista niin työssä kuin kotonakin. Tekniikan aloista rakennusala tuntui aikoinaan omalta ja hän lähtikin sitä opiskelemaan Vaasan ammattikorkeakouluun. Eikä ole päätöstä katunut.

”Työssäni on parasta mielenkiintoiset hankkeet, itsensä haastaminen ja uuden oppiminen. Isossa roolissa on myös meidän loistava työyhteisö, joka tukee ja tekee työpäivistä hauskempia. Työyhteisössäni on useampi nainen ja muutamien kanssa työskentelen päivittäin. Mielestäni toimiva työtiimi on monimuotoinen ja ammatillisesti osaava, jossa otetaan huomioon jokaisen vahvuudet. Pystymme myös paremmin vastaamaan asiakkaan tarpeisiin tiimin monipuolisen osaamisen avulla”, kertoo Johanna.

Lue lisää

Realaizer-ohjelmiston käyttöliittymäkehityksestä vastaava Kimmo Koski

Ohjelmistotoimintamme pääpaino on tällä hetkellä rakennuksen simulaatiomalli Realaizer. Yksi kehittäjistämme on Kimmo Koski.

Lue lisää

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.

Lue lisää

Kestävän kehityksen asiantuntija Maria Tepponen

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme kohti päästöttömämpää rakentamista. Siihen tarvitsemme vahvaa osaamista ja vastuullisen rakentamisen ymmärtämistä. Maria Tepponen on yksi asiantuntijoistamme.

Lue lisää