Etusivu Ajankohtaista

Realaizer-ohjelmiston käyttöliittymäkehityksestä vastaava Kimmo Koski

Ohjelmistotoimintamme pääpaino on tällä hetkellä rakennuksen simulaatiomalli Realaizer. Yksi kehittäjistämme on Kimmo Koski.
Kimmo Koski

Haahtelan ytimessä on aina ollut akateeminen tutkimus sekä halu kehitää rakentamista tuomalla suunnitelmallisuutta ja ennustettavuutta kiinteistöjen rakentamiseenn ja kestävään ylläpitoon. Meillä on poikkeuksellinen osaaminen saman katon alla: rakennus- ja kustannusosaaminen sekä niiden jalostaminen palveluiksi ja ohjelmistoiksi muiden käyttöön.

Ohjelmistotoimintamme pääpaino on tällä hetkellä rakennuksen simulaatioteknologia Realaizerin kehityksessä, joka mahdollistaa strategisen otteen rakennushankkeiden ja kiinteistöjen johtamiseen näyttämällä jokaisen valinnan syy-seuraussuhteet. Lisäksi Realaizerin avulla eri suunnitteluryhmät saavat reaaliaikaisen tilannekuvan rakennushankkeesta.

Ohjelmistoja meillä on kehittämässä 50 hengen tiimi huippuosaajia. Yksi heistä on aina iloinen Kimmo Koski, joka vastaa Realaizer-ohjelmiston käyttöliittymäkehityksestä.

“Työpäiväni kuluvat muun muassa käyttöliittymäkehityksen haasteiden selvittämisen sekä meidän osaamisalueryhmän kompetenssin kasvattamisen parissa. Näin pystymme kehittämään ohjelmiston käyttöliittymää ja ylläpitämään sen arkkitehtuuria”, kertoo Kimmo työstään.

Tuotestrategian jalkauttaminen koodiin ja sitä kautta käyttöliittymään on oleellinen osa ohjelmoijan työtä. Korjaamme ja kehitämme ohjelmiston moduuleja ja bugeja, jotta asiakkaat voisivat saada parempia tuloksia Realaizeria käyttämällä. Pystymme nopeasti testaamaan uusia toiminnallisuuksia ja parantaa asiakkaidemme käyttöliittymäkokemusta.

Kimmo kertoo kiinnostuneensa ohjelmoinnista jo nuorena ja hakeneensa Haaga-Heliaan opiskelemaan ohjelmointia IT-tradenomi-linjalle. Intohimo ohjelmointiin vie jatkuvasti omaa kehitystä eteenpäin. Pelkästään koulusta ei kaikkea tietoa saa, vaan oma kunnianhimo ajaa jatkuvasti oppimaan lisää ja tutkimaan alan uusia tuulia. Kimmo kertookin, että vapaa-aikaa tähän saisi kulumaan niin paljon kuin sitä on.

”Parasta Haahtelassa on tietenkin ihmiset sekä sellaisen työn tekeminen, jolla on merkitystä ja jonka koen arvokkaana. Hyvin suunniteltu ja käyttäjät huomioiva ohjelmisto on minua draivaava tekijä. Lisäksi minusta on hienoa, että tekemämme ohjelmiston avulla on mahdollista tehdä vastuullisempia rakennuksia. Haahtela on minulle kuin toinen koti ja tänne on joka aamu kiva tulla töihin”, summaa Kimmo.

Lue lisää

Emil Fagerlundin päivät kuluvat työmaanjohtoon liittyvien tehtävien parissa

Haahtelan työmaainsinöörit toimivat hankkeissa projektinjohtajan oikeana kätenä ja päivät kuluvat moninaisten työmaan johtoon liittyen tehtävien parissa.

Lue lisää

Projektinjohtajan oikea käsi, projekti-insinööri Johanna Törmä

Monimuotoisuus on kasvanut viime vuosina rakennusalalla ja yhä useampi nainen löytää uran rakennusalalta. Johanna Törmä toimii projekti-insinöörinä Haahtelassa.

Lue lisää

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.

Lue lisää