Etusivu Ajankohtaista

Emil Fagerlundin päivät kuluvat työmaanjohtoon liittyvien tehtävien parissa

Haahtelan työmaainsinöörit toimivat hankkeissa projektinjohtajan oikeana kätenä ja päivät kuluvat moninaisten työmaan johtoon liittyen tehtävien parissa.
Emil Fagerlund

Lyyra on Hakaniemen ja Kallion ytimeen kohoava kaksi erillistä rakennusta käsittävä kestävän kehityksen pioneerihanke. Haahtela toimii hankkeen päätoteuttajana ja projektinjohtajana. Lyyra-kortteli on vihreän rakentamisen edelläkävijä Suomessa ja työmaalla on isossa roolissa vastuullisuus. Työmaainsinöörimme Emil Fagerlund on ollut hankkeessa mukana alusta saakka ja kertookin nyt, mitä kaikkea työmaainsinöörin arkeen kuuluu: 

”Olen työmaainsinööri Lyyra-hankkeessa. Toimin tiiviissä yhteistyössä projektinjohdon, työpäällikön ja vastaavan työnjohtajan sekä työmaavalvojien kanssa. Työskentelen tällä hetkellä työmaan johtoon ja hallintoon liittyvien tehtävien parissa. Toimenkuvani pitää sisällään hyvin monenlaisia tehtäviä, kuten projektin talous, raportointi, hankkeen dokumenttien käsittely, työmaan hankintatoimi sekä hankkeen ympäristö- ja laatuluokitusten toteutumisen varmistaminen”

Lyyra on edelläkävijä kestävämmän rakentamisen saralla Suomessa. Emil huolehtii esimerkiksi työmaan kustannusennusteen ylläpitämisestä, jota käydään läpi työmaan johdon sekä projektinjohdon kanssa säännöllisissä kustannuspalavereissa.

Haahtela yrityksenä tuli Emilille tutuksi jo opiskeluaikoina Aalto-yliopiston opintojen kautta. Emil päätyi Haahtelan työmaalle ensin kesätöihin vuonna 2018, jonka jälkeen hän teki diplomityön Haahtelalle. Emil on rakentamistalouden diplomi-insinööri ja lisäksi hän on myös opiskellut kauppatieteitä Hankenissa.

”Rakentaminen on mielenkiintoista, kun työn etenemisen näkee omin silmin, kun rakennus kohoaa kuopasta pikkuhiljaa. Parasta työssäni on tehtävien monipuolisuus ja hankkeessa eteen tulevat haasteet, joiden ratkaisemisen myötä oppii uutta ja pääsee jatkuvasti kehittämään omaa osaamistaan. Haahtelan työmailla viihdytään hyvin ja työmaatoimistolla on tiivis ryhmähenki. Korkeista tavoitteista huolimatta työmaan arkeen kuuluu rento meininki, huumori sekä työtovereista välittäminen”, kertoo Emil.

Lue lisää

Rakentaminen sakkaa ja hinnat laskevat – vihreä siirtymä ja investointitarve estävät romahduksen

Kevään 2023 markkinakatsauksemme ja alalla yleisesti käytetty hintaindeksi näyttää, että inflaatio ja korkojen nousu ovat laskeneet asunto- ja korjausrakentamisen määrää sekä hillinneet investointihalukkuutta uusiin hankkeisiin.

Lue lisää

Rakennusala lukuisten haasteiden edessä – rakentaminen vähenee

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan rakennusalan tilauskanta supistui toukokuussa selvästi edelliskuukaudesta ja on nyt jo paljon alle tavanomaisen tason. Samoin luottamusindikaattori romahti huhtikuuhun verrattuna ja on jo painunut huomattavasti pitkänajan keskiarvon alle.

Lue lisää

Business Finland rahoittaa merkittävällä summalla Haahtelan vastuullisen rakentamisen tutkimusta

Tutkimusprojektin tavoitteena on yksittäisen kiinteistön rakentamisen sekä elinkaaren päästöjen arvioinnin ja ohjaamisen mahdollistaminen jo ennen rakennuksen varsinaista suunnittelua.

Lue lisää