Etusivu Ajankohtaista

Emil Fagerlundin päivät kuluvat työmaanjohtoon liittyvien tehtävien parissa

Haahtelan työmaainsinöörit toimivat hankkeissa projektinjohtajan oikeana kätenä ja päivät kuluvat moninaisten työmaan johtoon liittyen tehtävien parissa.
Emil Fagerlund

Lyyra on Hakaniemen ja Kallion ytimeen kohoava kaksi erillistä rakennusta käsittävä kestävän kehityksen pioneerihanke. Haahtela toimii hankkeen päätoteuttajana ja projektinjohtajana. Lyyra-kortteli on vihreän rakentamisen edelläkävijä Suomessa ja työmaalla on isossa roolissa vastuullisuus. Työmaainsinöörimme Emil Fagerlund on ollut hankkeessa mukana alusta saakka ja kertookin nyt, mitä kaikkea työmaainsinöörin arkeen kuuluu: 

”Olen työmaainsinööri Lyyra-hankkeessa. Toimin tiiviissä yhteistyössä projektinjohdon, työpäällikön ja vastaavan työnjohtajan sekä työmaavalvojien kanssa. Työskentelen tällä hetkellä työmaan johtoon ja hallintoon liittyvien tehtävien parissa. Toimenkuvani pitää sisällään hyvin monenlaisia tehtäviä, kuten projektin talous, raportointi, hankkeen dokumenttien käsittely, työmaan hankintatoimi sekä hankkeen ympäristö- ja laatuluokitusten toteutumisen varmistaminen”

Lyyra on edelläkävijä kestävämmän rakentamisen saralla Suomessa. Emil huolehtii esimerkiksi työmaan kustannusennusteen ylläpitämisestä, jota käydään läpi työmaan johdon sekä projektinjohdon kanssa säännöllisissä kustannuspalavereissa.

Haahtela yrityksenä tuli Emilille tutuksi jo opiskeluaikoina Aalto-yliopiston opintojen kautta. Emil päätyi Haahtelan työmaalle ensin kesätöihin vuonna 2018, jonka jälkeen hän teki diplomityön Haahtelalle. Emil on rakentamistalouden diplomi-insinööri ja lisäksi hän on myös opiskellut kauppatieteitä Hankenissa.

”Rakentaminen on mielenkiintoista, kun työn etenemisen näkee omin silmin, kun rakennus kohoaa kuopasta pikkuhiljaa. Parasta työssäni on tehtävien monipuolisuus ja hankkeessa eteen tulevat haasteet, joiden ratkaisemisen myötä oppii uutta ja pääsee jatkuvasti kehittämään omaa osaamistaan. Haahtelan työmailla viihdytään hyvin ja työmaatoimistolla on tiivis ryhmähenki. Korkeista tavoitteista huolimatta työmaan arkeen kuuluu rento meininki, huumori sekä työtovereista välittäminen”, kertoo Emil.

Lue lisää

Suomen suurin rakennushanke Keskon logistiikkakeskus Onnela on noussut harjakorkeuteen

Haahtela toimii päätoteuttajana ja projektinjohtajana Suomen tämän hetken suurimmassa rakennushankkeessa Hyvinkäällä, jossa vietettiin 30.5. harjannostajaisia reilun 250 työntekijän kesken.

Lue lisää

Realaizer-ohjelmiston käyttöliittymäkehityksestä vastaava Kimmo Koski

Ohjelmistotoimintamme pääpaino on tällä hetkellä rakennuksen simulaatiomalli Realaizer. Yksi kehittäjistämme on Kimmo Koski.

Lue lisää

Kestävän kehityksen asiantuntija Maria Tepponen

Kehitämme jatkuvasti toimintaamme kohti päästöttömämpää rakentamista. Siihen tarvitsemme vahvaa osaamista ja vastuullisen rakentamisen ymmärtämistä. Maria Tepponen on yksi asiantuntijoistamme.

Lue lisää