Etusivu Ajankohtaista

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.
Lasse Kankaanpää

Lasse Kankaanpää vastaa Realaizer-ohjelmiston UX-suunnittelusta.

Meillä Haahtelalla toimii iso joukko ohjelmistoalan superosaajia. Heistä jokainen keskittyy tällä hetkelle simulaatioteknologiamme kehittämiseen, jotta asiakkaillamme olisi kaikki oleellinen tieto käytettävissään, kun he tekevät investointipäätöksiä, hankekehitystä tai ohjaavat rakennushankkeitaan kohti tavoitteita.

”Toimin Haahtelalla ohjelmistopuolella UX-suunnittelijana ja vastaan osana tiimiämme Realaizer-ohjelmiston konsepti-, käytettävyys- ja käyttöliittymäsuunnittelusta. Tällä hetkellä fokuksessamme on kiinteistöjen ja potentiaalisten hankkeiden arviointiin suunnattujen ominaisuuksien tutkimus- ja kehitystyö. Teemme paljon asiakas- ja käyttäjätutkimusta alustavien konseptien tueksi ja samalla pyrimme vahvistamaan jokaisen työntekijämme asiakas- ja markkinaymmärrystä”, kertoo työstään Lasse Kankaanpää.

Lassen mielenkiinto rakentamisen alaa ja Haahtelaa kohtaan heräsi kuullessaan, minkälaisia ohjelmistotuotteita Haahtelalla tehdään. Haahtelalla on täysin poikkeuksellinen tuote markkinoihin nähden. Lisäksi Lassen mukaan Haahtelalta löytyy kaikki tuotteen kehitykseen liittyvä osaaminen talon sisältä, joka luo mielenkiintoisen työ- ja tutkimusympäristön oman työnkuvan näkökulmasta.

Lasse on koneteekkari Tampereen Teknilliseltä yliopistolta ja sivuaineena opiskeltu ihmiskeskeinen teknologia ja tuotekehitys on ohjannut hänet näihin työtehtäviin.

”Työssä parasta on päästä jatkuvasti keskustelemaan uskomattoman taitavien ja kokeneiden tekijöiden kanssa niin rakentamisen, rakennuttamistalouden kuin ohjelmistokehityksenkin alalta. Meillä yhdistyy samaan aikaan alan huippuosaaminen, mielenkiintoinen työympäristö ja lämminhenkinen sekä työntekijälähtöinen yrityskulttuuri. Haahtelalla työskennellessä ymmärtää nopeasti, miksi ihmiset viihtyvät täällä pitkään”, kehuu Lasse.

Lue lisää

Suomen suurin rakennushanke Keskon logistiikkakeskus Onnela on noussut harjakorkeuteen

Haahtela toimii päätoteuttajana ja projektinjohtajana Suomen tämän hetken suurimmassa rakennushankkeessa Hyvinkäällä, jossa vietettiin 30.5. harjannostajaisia reilun 250 työntekijän kesken.

Lue lisää

Business Finland rahoittaa merkittävällä summalla Haahtelan vastuullisen rakentamisen tutkimusta

Tutkimusprojektin tavoitteena on yksittäisen kiinteistön rakentamisen sekä elinkaaren päästöjen arvioinnin ja ohjaamisen mahdollistaminen jo ennen rakennuksen varsinaista suunnittelua.

Lue lisää

Tarjoushintaindeksi: Rakentaminen sakkaa ja hinnat laskevat – vihreä siirtymä ja investointitarve estävät romahduksen

Kevään 2023 markkinakatsauksemme ja alalla yleisesti käytetty hintaindeksi näyttää, että inflaatio ja korkojen nousu ovat laskeneet asunto- ja korjausrakentamisen määrää sekä hillinneet investointihalukkuutta uusiin hankkeisiin.

Lue lisää