Etusivu Ajankohtaista

Exceleistä innostuva työmaainsinööri Anni Keskisimonen

Haahtelassa hoitaa työmaainsinöörin tehtäviä tällä hetkellä kymmenkunta henkilöä eri hankkeissamme. Työmaainsinöörit pitävät huolta, että työmaa etenee suunnitelmien mukaan. Yksi heistä on Anni Keskisimonen.
Anni Keskisimonen työmaainsinööri

Anni toimii Haahtelassa työmaainsinöörin roolissa ja se onkin tarjoamamme projektinjohtopalvelun ydinosa, jotta hankkeidemme työmaat etenevät suunnitelmien mukaan.

Työmaainsinöörit johtavat työmaita, joka on projektinjohtopalvelumme tärkeä osa. Näin pidämme huolta, että hankkeiden aikataulu ja kustannukset pysyvät tavoitteiden mukaisena.

”Olen Haahtelassa työmaainsinööri ja toimin tällä hetkellä Nordstjärnan hankkeessa Vuosaaressa. Hanke on uudisrakennuskohde, rakennamme kolmea asuinkerrostaloa. Työnkuvaani kuuluu erilaisia tehtäviä, esimerkiksi uusien urakoitsijoiden opastaminen työmaan toimintaan. On tärkeää, että pystymme työmaalla toimimaan sovitussa aikataulussa ja turvallisuusasiat tulee huomioitua.

Lisäksi hoidan laskujen tarkastamista, erilaisten asiakirjojen ja työmaan suunnitelmien päivittämistä ja käyttämiemme digitaalisten alustojen tietojen ylläpitoa – sekä kyseisten järjestelmien opastusta. Vastuullani on myös työmaahankinnat ja erilaisten kustannusten käsittely. Työnkuva on erittäin laaja työmaahan liittyvissä asioissa ja juuri siitä pidänkin. Yksikään päivä ei ole samanlainen”, kertoo työstään Anni.

Anni Keskisimonen taustoittaa hakeutumistaan rakentamisen pariin kertomalla, että rakentaminen ja numerot on kiinnostaneet häntä ihan pienestä pitäen. Ensimmäisen kerran Anni pääsi kunnolla rakentamiseen kiinni sisustajan opintojen kautta vuonna 2011. Sen myötä hän teki paljon erilaisia sisärakentamiseen ja pintakäsittelyyn liittyviä töitä. Metalliin materiaalina Anni pääsi tutustumaan levyseppä-hitsaajan tutkintoa suorittaessaan. Tästä luonnollinen jatkumo oli lähteä korkeakouluun opiskelemaan rakennusalaa.

Viimeisin tutkinto Annilla alaan liittyen onkin rakennusinsinööri XAMK ja nyt hän opiskelee insinöörin ylempää tutkinto-ohjelmaa YAMKissa Tampereella. Opiskelujen yhteydessä Anni aloitti työnjohtoharjoittelussa YIT:n Tripla hankkeessa Pasilassa. Kun hanke päättyi, sattuikin Haahtelan headhunter ottamaan yhteyttä. Haahtelasta Anni oli kuullut pelkkää hyvää, joten hän päätti kokeilla, olisiko siellä itselle sopiva paikka. Ja niinhän siinä kävi, että oli. Nyt yli 4 vuotta myöhemmin, Anni onkin kiitellyt itseään hyvästä valinnasta.

”Haahtela on kuin suuri perhe, ihmiset tuntevat toisensa ja uudet otetaan mukaan porukkaan. Kun näkee ihmisiä muilta työmailta tai Bulevardin toimistolta, on kiva vaihtaa kuulumisia työroolista riippumatta. Täällä oppii jokaiselta jotain uutta koko ajan. Osaamisen kehittämistä tuetaan ja kannustava ilmapiiri tuo jokaisen parhaat puolet esille. Parasta työssäni onkin työkaverit – ja excelin pyörittäminen. Tykkään myös siitä, että hankkeet tehdään kunnolla tavoitteellisesti alusta loppuun ja sitten siirrytään seuraavaan. Työ elää projektin eri vaiheiden mukaan ja se tuo vaihtelevuutta tekemiseen” , kehuu Anni Keskisimonen.

Lue lisää

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.

Lue lisää

Realaizer-ohjelmiston käyttöliittymäkehityksestä vastaava Kimmo Koski

Ohjelmistotoimintamme pääpaino on tällä hetkellä rakennuksen simulaatiomalli Realaizer. Yksi kehittäjistämme on Kimmo Koski.

Lue lisää

Emil Fagerlundin päivät kuluvat työmaanjohtoon liittyvien tehtävien parissa

Haahtelan työmaainsinöörit toimivat hankkeissa projektinjohtajan oikeana kätenä ja päivät kuluvat moninaisten työmaan johtoon liittyen tehtävien parissa.

Lue lisää