Etusivu Ajankohtaista

Suomen suurin rakennushanke Keskon logistiikkakeskus Onnela on noussut harjakorkeuteen

Haahtela toimii päätoteuttajana ja projektinjohtajana Suomen tämän hetken suurimmassa rakennushankkeessa Hyvinkäällä, jossa vietettiin 30.5. harjannostajaisia reilun 250 työntekijän kesken.

Vuonna 2025 käyttöön otettavan tukkukauppa Onnisen ja K-auton logistiikkakeskuksen kokonaispinta-ala on noin 85 000 neliömetriä, mikä vastaa kahtatoista jalkapallokenttää. Tontin ympärysmitta on noin 2,5 kilometriä. Työt kohteessa alkoivat lokakuussa 2022 ja hankkeen harjannostajaisia vietettiin torstaina 30.5.2024. Sattumalta myös peruskivenmuuraus oli samalla päivämäärällä 30.5. vuonna 2023.

Logistiikkakeskus Onnelan osaurakoiden määrä on poikkeuksellisen suuri: kun rakennushankkeessa on keskimäärin 50-70 osaurakkaa, on Keskon logistiikkakeskuksen rakennusvaiheessa 100 osaurakkaa. Kaikkiaan työmaalla on tähän saakka ollut yhteensä 1400 työntekijää ja 350 erilaista rakennusalan palveluita tarjoavaa yritystä. Keskolle hanke on myös poikkeuksellisen suuri ja merkittävä, investoinnin määrä on noin 300 miljoonaa euroa ja se tarjoaa työpaikkoja valmistuttuaan noin 400:lle henkilölle.

”Hankkeessa on sen kokoluokan lisäksi poikkeuksellista tilaajan vahva sitoutuminen hankkeeseen. Visio on pysynyt muuttumattomana koko hankkeen ajan. Olemme tehneet alusta lähtien hyvässä yhteen hiileen puhaltamisen -hengessä töitä parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Oman työmaahenkilökuntamme lisäksi kaikki urakoitsijat ovat myös toimineet ammattitaidolla ja erinomaisessa työilmapiirissä – työmaalle on ollut aina mukava mennä. Tämä on heijastunut myös työmaan turvallisuuteen, joka on ollut huippuluokkaa”,  kertoo hankkeen projektinjohtaja Hanna Harju-Säntti Haahtelalta.

Vastuullista ja pitkäjänteistä rakentamista

Vihreä siirtymä on yksi tilaajamme Keskon rakentamisen ajureista. Onnelan suunnittelussa ja rakentamisessa onkin kiinnitetty erityistä huomiota logistiikkakeskuksen energiankulutuksen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen, mikä vähentää kustannuksia ja päästöjä kiinteistön pitkän elinkaaren aikana. Hankkeessa tehtyjä ratkaisuja ovat esimerkiksi:

  • Paikan päällä tehdyissä betonivaluissa on käytetty vähähiilistä betonia. 
  • Rakennuksen seinien ja kattojen eristykseen ja tiiviyteen on panostettu erityisen paljon. 
  • Kiinteistön lämmitystä, jäähdytystä ja valaistusta ohjaavassa talotekniikassa hyödynnetään mahdollisimman paljon energiaa säästävää automatiikkaa.
  • Päälämmitysmuodoksi on valittu maalämpö. 
  • Kaikki logistiikkakeskuksessa käytettävä sähkö on uusiutuvaa, ja tontilla on oma aurinkovoimala. 
  • Tavoitteena on saada rakennukselle Very Good -tason BREEAM-ympäristöluokitus. 
  • Myös ympäristö- ja luontoarvot on huomioitu logistiikkakeskuksen rakentamisessa alusta lähtien. Hankkeeseen nimetty ekologi on inventoinut tontin luontoarvot ja tutkii yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa vaihtoehtoja luontoarvojen kompensoimiseksi.  

Lisätietoa hankkeesta.

Logistiikkakeskuksen faktat:

Valmistuu: vuonna 2025Osaurakoita: 100 kpl
Rakennusyhtiöitä mukana: 350 kplTyöntekijöitä tähän saakka: 1400 hlöä
Pinta-ala: 85 000 m2Tontin pinta-ala: 42 hehtaaria

Kuvat: Julius Konttinen ja Kesko

Lue lisää

Haahtelan simulaatioteknologia Realaizerille ensimmäiset sertifioidut käyttäjät

Realaizer-teknologian hyödyntäminen käytännössä vaatii uudenlaista toimintamallia, jossa rakennushankkeita ohjataan tavoitteellisesti ja ennakoivasti jatkuvasti päivittyvän tilannekuvan avulla. Visiomme mukaisen toimintamallin saaminen osaksi rakennusalan käytäntöjä edellyttää osaavia ja ammattimaisia kumppaneita, jotka todennamme uuden sertifikaatin avulla. Aloitamme syksyllä 2024 kaikille avoimet Realaizerin-sertifikointi koulutukset.

Lue lisää

Tarjoushintaindeksi: Rakentaminen sakkaa ja hinnat laskevat – vihreä siirtymä ja investointitarve estävät romahduksen

Kevään 2023 markkinakatsauksemme ja alalla yleisesti käytetty hintaindeksi näyttää, että inflaatio ja korkojen nousu ovat laskeneet asunto- ja korjausrakentamisen määrää sekä hillinneet investointihalukkuutta uusiin hankkeisiin.

Lue lisää

Etsimme  markkinoinnin asiantuntijaa vahvistamaan markkinoinnin tiimiämme

Haku on päättynyt 9.6.2024. Onko sinulla kokemusta markkinoinnin ja viestinnän rajapinnasta? Onko tekstin tuottaminen sinulle tuttua? Oletko taitava koordinoimaan markkinoinnin projekteja? Jos vastasit kolme kertaa ”kyllä”, niin jatka lukemista – tämä paikka voi olla sinua varten! Etsimme  markkinoinnin asiantuntijaa vahvistamaan markkinoinnin tiimiämme.

Lue lisää