Kesko-logistiikkakeskus-hyvinkäällä

Hyvinkään Logistiikkakeskus

Logistiikkakeskus on Keskon suurin rakennushanke ja suurimpia Suomessa meneillään olevia rakennushankkeita.

Arvioitu valmistumisaika:
2025
Hankkeen koko:
300 milj. €
Pinta-ala:
85 000 m2

Kesko rakennuttaa uutta logistiikkakeskusta Onnisen ja K-Auton käyttöön Hyvinkäälle tontille, jonka ympärysmitta on 2,5 kilometriä. Rakennuksen pinta-ala vastaa 12 jalkapallokenttää. Logistiikkakeskus on tilavuudeltaan laskettuna yksi Suomen suurimpia rakennushankkeita 2020-luvulla. Hanke on myös kansallisesti merkittävä mm. huoltovarmuuden, logistiikan ja vihreän siirtymän kannalta. Tilaajalle Keskolle vastuullisuus on keskeisessä osassa toimintaa, siksi ympäristö- ja luontoarvot huomioidaan hankkeessa alusta lähtien. Esimerkiksi ekologi inventoi tontin luontoarvot ja laatii esityksen luontoarvojen kompensoimiseksi. Suuressa hankkeessa kaikki on suurta, hanke työllistää 100 osaurakan ja 1100 hlötyövuoden verran rakentamisen aikana. Logistiikkakeskukseen tulee täysin automatisoitu robotiikkavarasto, jonka asennus kestää vuoden. Haahtela toimii tämän poikkeuksellisen suuren hankkeen projektinjohdosta vastaavana sekä päätoteuttajana.

Kategoriat

Asuinrakennus
Julkiset rakennukset
Liiketilat
Toimistotilat

Hyvinkäälle nouseva Keskon logistiikkakeskus on poikkeuksellisen suuri hanke

Logistiikkakeskuksen tontin koko on 42 hehtaaria ja rakennus yli 80 000 neliötä. Tutustu tarkemmin Keskon sivuilla hankkeeseen.

Hankkeen verkkosivut
Kesko-logistiikkakeskus-hyvinkäällä, ilmakuva

4 x Kiinnostava fakta

Työllistää rakennusvaiheessa noin 1100 henkilötyövuotta.

21 km sadevesiputkia ja 800 salaoja- ja viemärikaivoa tontilla.

Käytetään vain uusiutuvaa energiaa: oma aurinkovoimala tontilla.

85 paalulaattaa, 50 000 kuutiota betonia. 40 kuormaa joka päivä 10kk aikana.

”Logistiikkakeskuksen toiminnan kannalta keskeisin tekijä on robottien avulla pyöritettävä automatisoitu korkeavarasto. Varastoon asennettavien järjestelmien tulee olla tukevalla pohjalla. Tämän varmistaa 4 400 neliön kokoinen ja 900 millimetrin vahvuinen paalulaatta, joka valettiin toukokuussa 2023 kertavaluna 50 tunnissa. Urakka oli oli iso enkä ollut ennen törmännyt talonrakentamisessa näin suureen kertavaluun.”
Kristian Torsell
Haahtela
vastaava työnjohtaja

Tutustu muihin hankkeisiimme

Uusi Lastensairaala julkisivu

Uusi Lastensairaala

Useiden toimijoiden yhteishanke tuotti lapsille turvallisen ja terveellisen sairaalan, jossa toimimme projektinjohtajan roolissa ohjaten hankkeen kustannustehokkaasti tavoitteisiinsa.

Lue lisää
erica-finnoo-haahtela

EriCa Green Chemistry Park

Espoon Finnoon alueelle toteutetaan tutkimuskeskusrakennus Espoon Erica, jonka pääkäyttäjänä on Kemira. Hanke valmistuu vuonna 2025.

Lue lisää
Tanssin talo ulkoa

Tanssin talo

Helsingistä puuttui tanssitaiteen oma talo, pitkään odotettu rakennusprojekti saikin alkunsa vihdoin 2019 ja valmistui käyttöön 2021.

Lue lisää