Etusivu Ajankohtaista

Katajanokan Laituri yleisön suosikki Tekla BIM Awards Suomi 2024 -kilpailussa

Katajanokan Laituri sai Tekla BIM Awards Suomi 2024 -kilpailussa kunniamaininnan ja oli yleisön suuri suosikki. Voittajaksi valittiin tänä vuonna Kruunuvuorensilta. Onnea voittajalle!

Yleisön suosikiksi Laituri pääsi erityisesti puurakentamisen  ja uusien teknologioiden käyttämisen taidonnäytteenä. Lisäksi yleisön sai puolelleen kestävä rakentaminen. Hanketta kiiteltiinkin erityisesti innovatiivisuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Haahtela toimii hankkeessa päätoteuttajana ja projektinjohdosta vastaavana tahona. Katajanokan Laituri valmistuu kesän 2024 aikana. Koko hanke on edellyttänyt projektin- ja työmaanjohtamisen näkökulmasta innovatiivisia tapoja toteuttaa puurunkoinen hanke haastavaan paikkaan aivan meren viereen. Osaksi tämänkin vuoksi hanke on laajasti ja poikkeuksellisen korkealla mallinnustarkkuudella mallinnettu. 

”Hankkeessa on otettu huomioon pohjarakentamisen monimuotoisuus ja materiaalien erityispiirteet ja siinä hyödynnettiin mallinnusta kokonaisvaltaisesti. Hiilijalanjäljen mallipohjainen laskenta on tehty juuri julkaistun Rava3Pro TATE-koodiston mukaisesti. Kaunis rakennus istuu kaupunkikuvaan lähes täydellisesti,” kilpailun järjestäjä kiitteli hanketta. 

Edistyksellisessä BIM-mallinnuksessa hyödynnettiin algoritmeja ja IFC:stä tehtiin suoraan tuotantomallit. Asennusjärjestys ohjasi tehdastuotantoa. Yhteistoiminta eri organisaatioiden välillä oli erinomaista, säilyttäen projektin ketteryyden ja nopean reagoinnin mahdollisuuden muutoksiin.

”Toimimme hankkeessa päätoteuttajan vastuulla, joka tarkoittaa rakennuksen suunnittelunohjausta hankesuunnittelusta lähtien, aikataulutusta, työmaan toteutusta, osaurakoitsijoiden valintaa sekä vastaanotto- ja takuuajan toimenpiteiden koordinointia. Onnistunut hanke edellyttää kaikkien toimijoiden hyvää yhteistyötä, ” kertoo Haahtelan työpäällikkö Jari Salonen ja jatkaa ”esimerkiksi Laiturin runkotyö tehtiin aikataulutettua ajankohtaa kuusi kuukautta aikaisemmin ja aikataulu piti paikkansa kahden pvän tarkkuudella.”

Onnittelemme koko projektiimiä ja kaikkia urakoitsijoita, sekä erityisesti tilaaja Varmaa, Anttinen Oiva Arkkitehtejä, Granlundia, Swecoa, Fimpecia ja Stora Ensoa. 

Mikä kilpailu? Tekla BIM Awards Suomi -kilpailu järjestetään vuosittain, ja siinä palkitaan parhaiten mallinnettua tietoa käyttäneet rakennusalan projektit. Alueellisten kisojen parhaimmat projektit osallistuvat Tekla Global BIM Awards 2024 -kilpailuun, joka järjestetään syksyllä 2024.

Lue lisää voittajista ja muista projekteista

Katajanokan Laituri hankesivu

Lue lisää

Haahtela toimii projektinjohtajana ja päätoteuttajana Keskon kaikkien aikojen suurimmassa rakennushankkeessa

Hyvinkäälle nousee vuosina 2025-2030 Keskoon kuuluvan teknisen tukkukaupan Onnisen ja K-auton käyttöön tuleva uusi logistiikkakeskus.

Lue lisää

Käyttäjätutkimukset ohjaavat UX-suunnittelija Lasse Kankaanpään työtä

Oletko koskaan ajatellut, mitä kaikkea osaamista on rakennuksien takana? Monestihan tulee mieleen työmaat ja arkkitehdit, mutta yhden rakennuksen pystyyn saamiseen liittyy paljon muutakin. Esimerkiksi UX-suunnittelua.

Lue lisää

Kiinteistömarkkinoiden kupla puhjennut: rakentamisen hintataso on vuodessa pudonnut 15 % 

Raken­nusalan tulevaisuuden odotukset vuodelle 2024 ovat aivan alamaissa ja pitävät rakentamisen tuotanto­ketjun katteet alhaalla.

Lue lisää