EtusivuPalvelutProjektinjohtoHaahtela-malli

Haahtela-malli mahdollistaa tavoitteisiin sidotun toteutuksen

Projektinjohtotoimintamme ytimessä on Haahtela-malli, joka tarjoaa poikkeavan tavan hallita rakennusprojekteja. Haahtela-malli ohjaa kiinteistön elinkaarta tavoitteiden asettamisesta ja hankesuunnittelusta työmaan johtamiseen yhdistäen kustannusoptimoinnin ja laadukkaan rakennuskohteen projektinjohtamisen. 

Yhdistämme Haahtela-mallissa poikkeavan tavan käsitellä kustannuksia ja simuloida rakennuksen elinkaaren vaiheet jo ennen kuin varsinaista suunnittelua on aloitettu. Ohjaamme ja johdamme tilaajan investointia kokonaisuutena, lähtökohtana kiinteistön käyttäjien ja tilaajan todelliset, tunnistetut tarpeet.  Varmistamme kiinteistöjen kustannustehokkaan, raaka-aineita ja energiaa tuhlaamattoman rakennustavan. Haahtela-malli onkin vastuullinen ja kustannustehokas tapa rakentaa.

Toimimme tavoitejohtamisen periaattein: jokaisella hankkeen vaiheella on tavoite, jota seurataan ja mitataan jatkuvasti, päästäänkö sovittuun tavoitteeseen. Ja mikä tärkeintä: Haahtela-mallilla toteutetuissa projekteissa pysytään mallinnetussa kustannusarviossa sekä aikataulussa. Onnistumisemme todisteena olemme rakentaneet menestyksekkäästi yli 200 hanketta tavoitteenmukaisissa kustannusarvioissa pysyen.

Alalla tunnetusta projektinjohtopalvelusta tutun toteutusvaiheen lisäksi Haahtela-malli sisältää hankesuunnittelun, suunnittelun ohjaamisen ja työmaan johtamisen. Uskomme, että näiden vaiheiden johtaminen ja ohjaaminen mahdollistaa onnistumisen. Toimimme hankkeissa päätoteuttajan roolissa: johdamme, ohjaamme, valvomme ja koordinoimme ammattitaidolla hankkeen osaurakoita sekä työmaata.

Haahtela-malli johtaa projektin alusta loppuun

Haahtela-mallissa huomioidaan rakennuksen elinkaari.


Miten Haahtela-malli toimii?

1. Tarpeista lähtevät tavoitteet

Haahtela-mallissa lähtökohtana on tilaajan tavoitteet ja käyttäjien tarpeet, ei rakennusprojekti itsessään tai rakentajan urakasta saama voitto. Projektin tavoitteet löydetään tilaajan tavoitteiden, rakennuksen käyttäjien tilatarpeiden sekä kiinteistön tulevan käytön kautta. Me autamme tilaajaa ymmärtämään todelliset tavoitteet esimerkiksi tarveselvityksen avulla. Kun tavoitteet ovat alusta lähtien selkeät, on koko projektin onnistuminen mahdollista.

2. Joustava prosessi koko rakentamisen ajan

Sekä tilaaja että käyttäjä ovat koko projektin ajan mukana avoimessa ja joustavassa suunnittelu-, hankinta- ja toteutusprosessissa. Olemme aidosti samalla puolella pöytää – tilaaja tietää koko ajan, miten projekti etenee ja vaikuttaminen on mahdollista. Haahtela-mallissa hankkeet eivät ole urakoitsijajohtoisia, Haahtela toimii päätoteuttajan roolissa tilaajan laskuun. Turhat välikädet ja aliurakoinneista kertyvät kustannukset jäävät pois. Tilaaja näkee koko ajan läpinäkyvästi, mistä kustannukset muodostuvat ja mitä hankkeessa seuraavaksi tapahtuu.

3. Päätöksenteko asiakkaalla

Tilaaja tekee aina lopulliset päätökset kaikissa projektin vaiheissa tai meille voi myös antaa päätoteuttajan roolissa mahdollisuuden tehdä päätökset puolestaan. Haahtelalla on esittely- ja toimintavastuu, mutta tilaaja hyväksyy jokaisen Haahtelan valmisteleman sopimuksen. Tilaajalla säilyy näkymä ja vaikutusmahdollisuus koko projektin ajan ja rakentamista tehdään aidosti yhteistyössä. Haahtela-mallissa asiakas on aidosti keskiössä koko prosessin ajan.

Tutustu tunnettuihin hankkeisiimme

Lyyra-kortteli

Lyyra-kortteli on Hakaniemen uusi maamerkki, jossa vastuullisuus on ollut iso osa aina hankesuunnittelusta alkaen.

Lue lisää
Katajanokan Laituri, arkkitehdin havainnekuva Anttinen Oiva Arkkitehdit

Katajanokan laituri

Katajanokan Laituri on suomalaisen puurakentamisen ja vastuullisen rakentamisen käyntikortti.

Lue lisää

Tanssin talo

Helsingistä puuttui tanssitaiteen oma talo, pitkään odotettu rakennusprojekti saikin alkunsa vihdoin 2019 ja valmistui käyttöön 2021.

Lue lisää

Kysy lisää palveluistamme

Haluat kuulla lisää palveluistamme tai miten muutoin voisimme sinua auttaa? Mikäli et löydä palveluistamme juuri sinulle sopivaa ratkaisua, olethan meihin yhteydessä.