Bulevardi 7 julkisivu

Bulevardi 7

Arkkitehti Oiva Kallion vuonna 1939 suunnittelema arvorakennus peruskorjattiin vastamaan nykyaikaisia toimistotiloja.

Rakennusaika:
2020-2022
Hankkeen koko:
30 milj. €
Pinta-ala:
10 000 brm2

Bulevardi 7 on toimistotalo keskellä Helsinkiä. Rakennus on arvorakennus ja osittain suojeltu. Toimistotilat sijaitsevat kahdessa arkkitehti Oiva Kallion 1939 suunnittelemassa rakennuksessa ja niitä yhdistävässä matalassa siipiosassa. Rakennusten huonetilat muutettiin peruskorjauksessa vastaaman moderneja, avoimen työskentelyn toimistotiloja neuvottelu- ja oheistiloineen. Samalla talotekniset järjestelmät päivitettiin vastaamaan nykypäivän vaatimustasoa. Rakenneteknisesti haastavimpia osa-alueita olivat A-hissikuilun jatkaminen kellariin saakka, C-portaan uuden hissikuilun rakentaminen koko rakennuksen läpi ja välipohjien laaja kokonaisuus vauriokorjauksineen sekä suurine muutoksineen ja vahvistuksineen. Suojaisan ja yhteisöllisen sisäpihan aarteena kunnostettiin kuvanveistäjä Emil Filénin teos: merenneitopatsas sekä Varman toimitilojen alkuperäisen pääsisäänkäynnin korkokuvin koristellut ulko-ovet. Bulevardi 7:n peruskorjaus oli osa laajempaa Project Avenue -hanketta, joka käsitti Bulevardi 7:n lisäksi Annankatu 18:n kiinteistön peruskorjaukset ja käyttötarkoituksen muutokset.

Kategoriat

Asuinrakennus
Julkiset rakennukset
Liiketilat
Toimistotilat

3 x Kiinnostava fakta

Oiva Kallion vuonna 1939 suunnittelema osittain suojeltu arvorakennus.

Huomioitu vastuullisuus- ja kiertotalousperiaatteet: kiinteistössä käytetään mm. tuulisertifioitua sähköä ja kiertolämpöä.

Sisäpihalla kuvanveistäjä Emil Filénin teos: merenneitopatsas.

Bulevardi 7 julkisivu
Peruskorjaustuotannoissa lähtötietoihin tulee tyypillisesti runsaasti muutoksia.Reaaliaikaisen tilannekuvan sekä lähtötietojen saamista helpotettiin teknologiaratkaisuilla. Hankkeessa käytettiin muun muassa laserkeilausta, kerroskohtaisia kiinteitä live-kameroita ja 360° videokuvausta.
Mika Paju
työpäällikkö
Haahtela

Tutustu muihin hankkeisiimme

Lyyra-kortteli

Lyyra-kortteli

Olimme mukana luomassa uutta Helsinkiä, kun Siltasaarenkatu uudistui Lyyra-korttelilla.

Lue lisää
OP Vallila

OP Vallila

Osuuspankin pääkonttori Vallilassa on arkkitehtuuristaan palkittu poikkeuksellisen laaja hanke, jonka toteuttamisessa olimme mukana.

Lue lisää

Svenska Teatern

Helsingin tunnetun maamerkin Svenska Teaternin peruskorjaus kesti 1,5 vuotta ja tehtiin yhteistyössä Museoviraston kanssa.

Lue lisää