Hotelli Torni lasikupoli

Hotelli Torni

Koko hotellikokonaisuus ja siihen liitetty viereinen Kyllikki-rakennus on peruskorjattiin perinteitä kunnioittaen.

Rakennusaika:
2019-2021
Hankkeen koko:
45 milj. €
Pinta-ala:
10 000 htm2

Kaikkien tuntema maamerkki hotelli Torni on tyylillisesti art decoa ja funkkista yhdistävä aikanaan Suomen pilvenpiirtäjäksikin kutsuttu näyttävä rakennus. Torni on rakennettu vuonna 1931. Hotelli Tornissa on 13 kerrosta ja se on 69,5 metriä korkea. Toteutumimme hotellin kattavan peruskorjauksen vuosina 2019-2021. Rakennus uusittiin kantavaa runkoa ja julkisivua lukuun ottamatta kokonaan. Kohteen ainutlaatuisuuden ja historiallisen merkityksen takia hankkeessa tehtiin tiivistä yhteistyötä Helsingin Kaupunginmuseon kanssa. Esimerkiksi talotekniikan mahduttaminen oli senttipeliä. Toimimme vaativan hankkeen projektinjohtajana ja päätoteuttajana. Hankkeen arkkitehtinä toimi ARCO Architecture Company. Remontissa Tornin historiaa on säilytetty, ja esimerkiksi jugend-puolen rappukäytävien ihastuttavat lasimaalaukset ovat alkuperäiset. Hotellin vanha veräjähissikin on paikallaan, samoin Ateljee Barin kapoiset kierreportaat. Ateljee-baarin katossa on yhä aukko, joka rakennettiin saksalaista Graf Zeppelin -ilmalaivaa varten. Ajatus oli, että Helsingin yllä leijuneet matkailijat olisivat voineet piipahtaa Tornissa cocktaileilla.

Kategoriat

Asuinrakennus
Julkiset rakennukset
Liiketilat
Toimistotilat

Palkinnot

Finland’s leading Design Hotel –finalisti 2023

Finnish Lightning Design Award 2023

4 x Kiinnostava fakta

Rakennus uusittiin kellarista kattoon, vain julkisivu jäi ennalleen.

Tornin varastosta löydettiin Paavo Tynellin seinävalaisimet rakentamisen aikana.

Suomen ensimmäinen sähköistetty rakennus.

Suomen ensimmäinen pilvenpiirtäjä – 13 kerrosta ja 69,5 metriä korkea.

Hotelli Torni ulkovalaistus
”Logistiikka kaikkinensa oli haaste sekä kohteen sijainnin osalta että itse rakennuksen sisällä, kun on kyse korkeasta rakennuksesta. Erillinen logistiikkaurakoitsija hoiti materiaalien välivarastoinnin ja kuljetukset työmaalle sekä työmaan sisäisen logistiikan. Se oli aivan ehdoton edellytys onnistumiselle.”
Sami Toivonen
projektipäällikkö
Haahtela

Tutustu muihin hankkeisiimme

Uusi Lastensairaala julkisivu

Uusi Lastensairaala

Useiden toimijoiden yhteishanke tuotti lapsille turvallisen ja terveellisen sairaalan, jossa toimimme projektinjohtajan roolissa ohjaten hankkeen kustannustehokkaasti tavoitteisiinsa.

Lue lisää
Lyyra-kortteli

Lyyra-kortteli

Olimme mukana luomassa uutta Helsinkiä, kun Siltasaarenkatu uudistui Lyyra-korttelilla.

Lue lisää
erica-finnoo-haahtela

EriCa Green Chemistry Park

Espoon Finnoon alueelle toteutetaan tutkimuskeskusrakennus Espoon Erica, jonka pääkäyttäjänä on Kemira. Hanke valmistuu vuonna 2025.

Lue lisää