Urakkatietojen ilmoittaminen verottajalle

 

Laki rakentamiseen liittyvästä tiedonantovelvollisuudesta tulee voimaan 1.7.2014. Tilaajilla on velvollisuus ilmoittaa tietoja Verohallinnolle rakentamiseen liittyvistä urakoista ja urakoitsijoista. Urakkatietojen osalta tiedonantovelvollisena tilaajana on aina rakennuttaja, jonka tiedonantovelvollisuus koskee niitä urakoita, joista hän on itse tehnyt sopimuksen. Tiedonantovelvollisuuden mukaiset työntekijätiedot antaa päätoteuttaja. Ilmoitukset annetaan aina sähköisesti ja niitä tulee säilyttää 6 vuotta.

Lisätietoja laista löytyy verottajan sivuilta: http://www.vero.fi/rakentamisilmoitukset.

Haahtela kehittää osaksi Rakennuttamistieto -ohjelmaansa Urakkatietojen ilmoittamismenettelyn, jolla voidaan hoitaa lakimuutoksen vaatima tiedonantovelvollisuus urakkatietojen osalta. Rakennuttamisprosessin yhteydessä Rakennuttamistietoon jo kertyneet ilmoitustiedot kerätään automaattisesti ilmoituksen lähtötiedoiksi. Ilmoitus täytetään loppuun ja lähetetään Rakennuttamistiedon kautta suoraan verottajalle ja se myös tallentuu järjestelmään.

Ilmoituksessa on mahdollista hyödyntää Rakennuttamistiedossa olemassa olevia hanke-, toimittaja- ja kustannustietoja. Rakennuttamistietoa ja sen kustannusseurantaa aktiivisesti käyttävissä organisaatiossa tiedonantovelvollisuuden vaatimuksia ei pidäkään nähdä täysin uutena ja ylimääräisenä työvaiheena vaan ammattitaitoisen projektihallinnan luontaisena jatkeena. Mahdolliset kehittämistoimenpiteet kannattaa suunnata Rakennuttamistiedon kautta tapahtuvaan omaan projektinhallintaan, eikä tietojen keruuseen verottajaa varten. Rakennuttamistieto hoitaa näistä jälkimmäisen.

Urakkatietojen ilmoittaminen julkaistaan Rakennuttamistiedon uutena ominaisuutena sen vuosipäivityksen yhteydessä touko-kesäkuussa 2014. Uuden ominaisuuden käytöstä järjestetään koulutuksia kesä- ja elokuussa 2014. Koulutusten tarkemmat ajankohdat on esitetty nettisivuillamme (www.haahtela.fi/fi/koulutus/kurssit). Voi myös tiedustella koulutusta suoraan omalle organisaatiollenne.

Rakennuttamistietoa ja sen Urakkatietojen ilmoittamismenettelyä koskeviin tiedusteluihin vastaa Tommi Peltonen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).