Haahtela Rakennuksen hinnan arviointiohje 2016 Lue lisää

Haahtela-yhtiöt on päättänyt lopettaa TALONRAKENNUKSEN KUSTANNUSTIETO ®-kirjan ja siihen perustuvan Rakennuksen hinnan arviointiohjeen julkaisemisen. Kirjaa on julkaistu vuodesta 1980 lähtien ja ohjetta vuodesta 1998 lähtien ja nyt koemme yhtiössämme, että on aika parantaa mitoitus- ja kustannustiedon löytymistä ja laskemista nykyaikaisin menetelmin.

Voit edelleen tilata vuoden 2015 hinnanarviointiohjeen alla.

Rakennuksen hinnan arviointiohje 2015 Vuodesta 1998 on julkaistu TALONRAKENNUKSEN KUSTANNUSTIETO® -julkaisuun perustuvaa ja vuosittain ylläpidettävää rakennuksien hinnan arviointiin käytettävää ohjetta. Rakennuksen hinnan arviointi 2015-ohje on ajantasaistettu lähdeteoksen mukaisesti. Arviointiohjeen hintatiedot vastaavat tammikuussa 2015 vallinnutta rakentamisen hintatasoa eri osissa Suomea. Ohjeen tavoitteena on:

  • luoda ja ylläpitää teoriaa ja ajattelutapaa, joiden avulla voidaan arvioida rakennuksen hintaa
  • luoda ja ylläpitää arviointimenetelmiä
  • esittää ja ylläpitää hintatietoja

Ohjeen ovat laatineet rakennuttamisen, rakentamis- ja kiinteistötalouden asiantuntijat professori Yrjänä Haahtelan johdolla.

Voit ladata Haahtela - Rakennuksen hinnan arviointiohjeen klikkaamalla "Tilaa tuote" - nappia

Talo 2000 nimikkeistöt Lue lisää

Talo 2000 Tuotantonimikkeistö ja Talo 2000 Hankenimikkeistö ovat pdf-tiedostoina alla

Talo 2000 Tuotantonimikkeistö
Talo 2000 Hankenimikkeistö

Täydentävät nimikkeistöt

Hankenimikkeistö/Työmaatehtävät
Tuotantonimikkeistö/Työmaatehtävät

Tallentaaksesi tiedoston työasemaasi, klikkaa tiedostoa hiiren oikealla napilla ja valitse 
"tallenna kohde nimellä" ("save target as"), jonka jälkeen voit tallentaa tiedoston valitsemaasi hakemistoon. 

 Acrobat Readerin voit hakea klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Talonrakennuksen kustannustieto 2016 Lue lisää

Haahtela-yhtiöt on päättänyt lopettaa TALONRAKENNUKSEN KUSTANNUSTIETO ®-kirjan ja siihen perustuvan Rakennuksen hinnan arviointiohjeen julkaisemisen. Kirjaa on julkaistu vuodesta 1980 lähtien ja ohjetta vuodesta 1998 lähtien ja nyt koemme yhtiössämme, että on aika parantaa mitoitus- ja kustannustiedon löytymistä ja laskemista nykyaikaisin menetelmin.

Vuoden 2015 kirja on toistaiseksi loppuunmyyty. Vastaavat tiedot sekä enemmän tulee löytymään myöhemmin julkaistavasta palvelusta. Tiedustelut Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai 0201 101 300.

Vuodesta 1980 on julkaistu laajaan tutkimus- ja kehitystyöhön perustuvaa ja vuosittain ylläpidettävää talonrakennuksen kustannusjärjestelmää. Vuoden 2015 kustannustietokirjassa on edellisen vuoden kirjan tietoaineisto päivitetty vastaamaan tammikuun 2015 hintatasoa. Kirjan tavoitteena on:


• Luoda ja ylläpitää teoriaa ja ajattelutapaa, joiden avulla hallitaan rakentamisen ja rakennuttamisen taloutta
• Luoda ja ylläpitää talouden hallinnan laskentamenetelmiä
• Esittää ja ylläpitää mitoitus- ja hintatietoja

Kirjan ovat laatineet rakennuttamisen, rakentamis- ja kiinteistötalouden asiantuntijat professori Yrjänä Haahtelan johdolla.

  • Julkaisija: Haahtela-kehitys Oy, Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki
  • ISBN: ISBN 978-952-5403-23-7

Workplace planning Lue lisää

This book introduces the theory of workplace planning and the steering model for practical planning.

The theory links workplace planning to production, not only to construction production, but also to the customer organization’s general strategy. The steering model includes a procedure that models the customer’s need for space based on temporal and geometric factors. The process underlines stakeholder accountability and commitment between decisions and outcomes.

Workplace planning process has been used to wide range of lines of business; offices, hospitals, churches, assembly halls, universities, day care centres etc. The concept has led to shared understanding and mutual commitment between owners and users. It has also led to a remarkable reduction in the use of spatial resources.

The Theory of Workplace Planning and the Steering Model. Get it here

Workplace planning and target costing techniques in project and facility management Lue lisää

This paper presents a project management concept for programming and designing workplaces in relation to facility user’s strategy and operations.

The concept includes the target costing product model that defines the life cycle costs basing on spaces needed and workplace planning product model which links spaces to business operations. They enable the definition and costing of working environment in client activity level.

Get it here

Necessary and Unnecessary Complexity in Construction Lue lisää

The nature of complexity varies as construction progresses. This paper presents concepts and practices with which project (knowledge) management must foster complexity when it is necessary and dampen complexity when it is unnecessary in order to generate value and control time and costs.

Complexity management has been studied in relation to Haahtela- management concepts, Nam P. Suh's concepts of complexity and concepts of lean management.

Get it here