Haahtela–hintaindeksi on muuttuvapainoinen ja muuttuvahintainen rakentamisen tarjoushintaindeksi.

Indeksillä kuvataan tarjoushintatason kehittymistä indeksialueilla ja sitä käytetään TALONRAKENNUKSEN KUSTANNUSTIETO® (TAKU®) - järjestelmässä uudis-, korjaus- ja nykyhintoja arvioitaessa. Indeksialueita on kuusi alkaen pääkaupunkiseudusta ja päättyen halvan rakentamisen paikkakuntiin.

Lataa vuoden 2017 hintaindeksi pdf muodossa alla olevasta linkistä:

HAAHTELA-tarjoushintaindeksi™ 2017

Suhdannekuva

Suomen talouskuva on hiljalleen kääntymässä ja selkiintymässä useamman epävakaan taantumavuoden jälkeen. Kasvu on vielä vähäistä, kilpailukyky heikkoa ja vienti alamaissa. Toimenpiteitä työllisyyden ja kilpailukyvyn parantamiseksi sekä viennin edistämiseksi on kuitenkin jo tehty. Yritysten kulukuuri tulee tehostamaan yritystoimintaa ja parantamaan kannattavuutta. Bruttokansantuote on kääntynyt lievään kasvuun.

Euroopan talous on vuoden 2016 kehittynyt yllättävän positiivisesti useista poliittisista ja taloudellisista uhkakuvista huolimatta. Elvytysrahaa virtaa edelleen markkinoille. Euroopan taloudet ovat ajautuneet negatiivisten korkojen tilaan, joka on poikkeuksellinen, vaikutuksiltaan tuntematon ja siksi vaarallinen ilmiö. Kriisimaat ovat Euroopassa pääosin elpymässä vähentäen talouden epävakautta.